Kemijärven Onnen päivässä riitti kävijöitä

Julkaistu 2018-07-02 15:23:22 EEST.

Kuluneena viikonloppuna järjestettiin Kemijärven Onnen päivä – kaupunkitapahtuma joka tekee luonnostaan onnelliseksi.

päivi ja heikki.JPG

Kuvassa Kemijärven Onnen lähettiläät Päivi Kostamo ja Heikki Nivala

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Juha Pikkarainen piti tapahtuman avauspuheen, jossa hän kertoi muun muassa Kemijärven kehityksestä ja syntyvyydestä. Avauspuheenvuoronsa jälkeen Pikkarainen julkisti Kemijärven vuoden 2018 Onnen lähettiläät.

Tänä vuonna Onnen lähettiläiden valintaprosessi lähti liikkeelle siitä, että kaupunkilaiset itse saivat ehdottaa omia suosikkejaan kaupungin Onnentunteen kasvoiksi. Ehdokkaista finalisteiksi valikoituivat Päivi Kostamo, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Päivi Valle sekä Kalervo Kaisanlahti ja Heikki Nivala. Finalisteista kaupunkilaiset saivat taas äänestää yhtä naista sekä yhtä miestä Kemijärven Onnen lähettilääksi. Ääniä saatiin reilusti yli 300.

Uusiksi Onnen lähettiläiksi äänestyksen myötä valikoituivat Päivi Kostamo ja Heikki Nivala. Päivi on kemijärveläinen matkailualan yrittäjä sekä aktiivinen toimija Kostamon kyläseura ry:ssä. Heikki taas on toiminnallaan edistänyt kemijärveläistä identiteettiä ja kaupungin kehitystä, esimerkiksi tällä hetkellä hän uurastaa biojalostamon saamiseksi Kemijärvelle.

Toivotamme paljon onnea uusille Onnen lähettiläille sekä menestystä kemijärveläisen Onnentunteen viemisessä maailmalle!

IMG_3468.JPG

Tapahtuman juontaja Seppo Alajoutsijärvi, taustalla Rovaniemen VPK:n torvisoittokunta

Päivän aikana kuultiin paljon erilaisia musiikkiesityksiä – paikalla musisoimassa oli Rovaniemen VPK:n torvisoittokunta, Pasi Laitila, Tiina Nyyssönen sekä Kuukkeli-orkesteri. Kemijärven Onnen lähettiläs -sertifikaatinkin vuonna 2017 vastaanottanut Nyyssönen lauloi ja säesti cover-biisit Haloo Helsingin Tuntematon sekä Ellinooran Elefantin painon. Lisäksi hän esitti yhden kappaleen omasta tuotannostaan.

IMG_3691.JPG

Vuonna 2017 Onnen lähettilääksi valittu Tiina Nyyssönen

Tapahtumassa nähtiin myös taidokkaita tanssiaskeleita, kun estradille nousivat sekä Senioritanssijat että Israelilaisen kansantanssin harrastajaryhmä. Myöskään huumoria ei tapahtumasta puuttunut, kun Marja Poutanen esitti Matkaradion matkassa.

IMG_3562.JPG

Kuvassa Senioritanssijat

Kemppateatteri oli paikalla esittämässä vauhdikkaan teaserin uudesta pienoisnäytelmästään Soterokki. Näytelmän on käsikirjoittanut Marja Poutanen ja sen on ohjannut Outi Kallas. Näytelmää esitetään heinäkuun ajan ja sen esitysajat sekä paikat voit katsoa tästä.

kemppateatteri.JPG

Kemppateatteri esitti teaserin uudesta pienoisnäytelmästään

Onnen päivänä Taivaan tulien aukiolla oli teltat täynnä paikallisia myyjiä. Teltoista löytyi Kemijärven viiniseuran ja Mestarin Kievarin Pop Up -ravintola, Marko Hämeenniemen muikkuja ja haukiburgereita, Aapa Lapin luonnontuotteita sekä Eläkeliiton kahviteltta. Teltoissa riitti asiakkaita ja Kemijärven viiniseuran Jarmo Palojärvi arvioikin, että Pop Up -ravintolassa kävi lähes sata asiakasta. Vilskettä aukiolla riitti, sillä päivän aikana tapahtumassa kävi arviolta kolmisensataa ihmistä.

pop1.JPG

Kuvassa Kemijärven Viiniseuran ja Mestarin Kievarin Pop Up -ravintola

aapalappi eläkeliitto.JPG

Kuvassa vasemmalla Aapa Lapin myyjät ja oikealla Eläkeliiton kahviteltan myyjät

mestarinkievari.JPG

Kuvassa Pop Up –ravintolan Mestarin Kievarin Katri ja Kaija

Ensi viikonloppuna aukiolla taas tapahtuu, kun Kemijärven Yöttömät Yöt -musiikkifestivaalit käynnistyvät perjantaina. Perjantaina ja lauantaina Taivaan tulien aukiolla on ilmaiskonsertteja, paikallisia myyjiä sekä Kemijärven viiniseuran ja Mestarin Kievarin Pop-Up -ravintola. Tervetuloa nauttimaan paikallisista herkuista ja mukaansatempaavista esityksistä!

Takaisin