Kemijärven matkailun ohjelmapalvelut testissä

Julkaistu 2017-08-10 12:49:21 EEST.

Kemijärvi - Matkailla maailmalle hankkeen ensimmäisessä työpaja päivässä Kemijärven Matkailuyhdistys, Kemijärven matkailu- ja elinkeinopalvelut tutustuivat asiakkaan näkökulmasta neljän Kemijärveläisen matkailuyrityksen tuotteisiin. Kohteina Jänkäkoiran kalastuspalvelut, Outisen Ratsastuskeskus Kemijärvi ja Uitonniemi ja Urheilu Sivakka

Jänkäkoiran kalastusretket

Aamusta kokoonnuimme Kemijoen rantaan Vuostimon kylään tutustumaan Juhani ”JUNNU” Korpela johdolla Jänkäkoira yrityksensä uuteen jokiristeily tuotteeseen. Lähtö oli Vuostimon venerannasta kalaisalle Kemijoelle, josta Junnulla riittää kokemusta ja tarinoita. www.jankakoira.fi

Jänkäkoira.jpg2.jpg

Sateinen sää vaihtui auringon pilkahdukseen ja joki kimmelsi kauniina. 

 jänkäkoira.jpg

Risteilyn jälkeen istuimme nuotion ääreen paistamaan makkaraa.

Outisen ratsastuskeskus / Offpiste adventures

Seuraava vierailukohteemme sijoittui Outisen Ratsastuskeskukseen. Pääsimme tutustumaan tilan asukkeihin lempeisiin suomenhevosiin, joita tilan omistaja Mia Lappalainen kasvattaa ja kouluttaa ratsastus ja työ ja ravi toimintaan. Ryhmä pääsi vierailulla tutustumaan hevosen hoitoon, kenttäratsastukseen ja vankkureilla ajeluun. Aloittelijan näkökulmasta on se suomenhevonen toden totta lempeä ja harmoninen kumppani.

http://www.offpisteadventures.com/

Outisen_ratsastuskeskus.jpg

Outisen_ratsastuskeskus.jpg2.jpg

Outisen Ratsastuskeskuksen peruspilareita on Suomenhevosen säilyminen ja joka vuosi syntyy Outiseen uusia varsoja.

 outisen_ratsastuskeskus.veikko.jpg

Suomenhevonen Veikko kesti meidät hyvin, kiitos myös ratsastuksen opettajallemme hyvästä ohjastuksesta.

Uitonniemen Rantahotelli

Lounaalle Rantahotelli Uitonniemeen, jossa Kaija Saariniemi otti meidät lämpimästi vastaan ja esitteli kauniin Suomalaisen perinne hirsirakennus miljöön aittoineen. Uitonniemi on vanha uitontukikohta 50 luvulta, josta se on restauroitu ravintola, kokous/juhlatilaksi ja 2009 alueelle on rakennettu 6 huoneen hirsihotelli. Uitonnimessä ihana perinteinen rantasauna, laitureineen ja oma uimaranta. Monipuolisen näyttävän ja maittavan lounaan loihtivat Hotelli Mestarinkievarin kokit.

 http://www.uitonniemi.fi/

Urheilu Sivakka

Saavuimme Karin hiljaisuuden laavulle rauhoittumaan elokuisen kesäpäivän päätteeksi. Aivan Kemijärven keskustan läheisyydessä, Pöyliöjärven rannalla sijaitsee Urheilu-Sivakkan Hiljaisuuden laavu, kutulaavu sekä 100 vuotta vanha savusauna. 

http://www.urheilusivakka.fi/fi/

urheilusivakka.jpg

Tarjoilla oli nokkoslettuja ja kahvia.

uheilusivakka pukutila.jpg

Urheilu Sivakka tarjoaa metsästys ja kalastus kaupan lisäksi ohjelmapalveluita ja välinevuokrausta, kuvassa uudet pukeutumistilat asiakkaille.

Laiturilla_urheilusivakka.jpg

Pääsimme myös kokeilemaan uutta laituria. Suojaisa lahti tarjoaa matkailijalle tuulensuojaa ja rauhallisen ympäristön vuoden ympäri. Matkailijoita laavulla on käynyt 20 maasta. 

Takaisin