Kemijärvi Tapahtumien kaupunki

Julkaistu 2015-05-28 12:58:37 EEST.

KEMIJÄRVEN KESÄSSÄ TAPAHTUU TAAS MUKAVIA

Kemijärveä voidaan hyvällä syyllä kutsua Tapahtumien kaupungiksi erityisesti kesäaikaan. Värikäs kulttuurimme ja vahvat perinteemme antavat oman mausteensa kesän ohjelmistoon. Kylät ovat aktiivisia ja tarjoavat monenlaisia tapahtumia ja keskustan alueella pääosissa ovat päätapahtumat:  Kuvanveistoviikko, Kemijärvi-päivät, Yöttömän Yön musiikkifestivaali, Haukiviikon ja Yöttömän Yön soudun lisäksi tapahtuu siis paljon muutakin. Voidaankin sanoa, että kesä tarjoaa jokaiselle jotakin.

Kesän matkailun viikko-ohjelma tarjoaa mukavasti ohjelmaa. Juhannuksen jälkeen aloittaa Ahti risteilynsä vieden asiakkaat ihailemaan kaunista järvi- ja jokimaisemaa. Laivan kipparin, Ketosen Lassen kertoessa Kemijärven värikästä historiaa. Risteilyistä saadaan nauttia aina heinäkuun loppuun asti. Urheilu - Sivakan Hiljainen hetki laavulla Pöyliöjärven rannalla antaa hienon mahdollisuuden nauttia Kemijärven kauniista luonnosta ja sen rauhasta, voit myös kokeilla miltä saunominen 100 – vuotiaassa savusaunassa tuntuu. Rautaparta Oy järjestää 4 tunnin jigaus – ja heittokalastusretkiä Kemijärven kalaisassa vesistössä.

Kesäkuussa ovensa avaavat Kotiseutu- ja moottorikelkka- ja sahamuseo. Perävaarassa aloitellaan kesätansseja. Teatterista kiinnostuneet voivat suunnata kulkunsa Kulttuurikeskukseen, missä Ilkka Heiskanen esittää monologinsa. Nuorta väkeä kiinnostaa varmasti Vesihyppyrimäen kesäkauden avajaiset. Varttuneemmalle väelle on tarjolla Iloinen kesätori Taivaan Tulien aukiolla, missä Kemijärven hanuristit viihdyttävät yleisöä.

Heinäkuun koittaessa on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa. Kuukausi pärähtää käyntiin Kemijärven Yöttömät Yöt musiikkifestivaalilla. Päivien aikana Taivaan Tulien aukiolla on tarjolla monipuolista ilmaisohjelmaa. Torilla esiintyy myös omia paikallisia esiintyjiä.

Luusuan Matkatuvilla on tarjolla monipuolista Kesäteatteria. Hienoja esityksiä on luvassa mm. Räväsojien Känsäkourien, Oulujoki ja Jokijärven kyläteatterin esittämänä. Luusuassa kisaillaan luomu puolimaratonilla ja kympillä. Soppelassa vietetään perinteisiä ja suosittuja rantakalajuhlia. Kalastuskilpailuja on Haukiviikon yhteydessä mm. Suomun mestaruusuistelu ja Kahden hauen uistelukisa. Viikko huipentuu Hauki-cuppiin.

Vauhdista pitäville on tarjolla Watercross kiihdytys- ja ovaaliaika-ajokisa Kemijärven venesatamassa kahtena päivänä. Kesän perinteiset ravikilpailut kerää raveista kiinnostuneet yhteen Kemijärven raviradalle heinäkuussa.

Elokuun koittaessa Kotiseutumuseolla tuuletetaan kansallispukuja. Mainio tapahtuma, jonne kannattaa kaivaa oma kansallispuku esille ja laittaa se ylle. Yhdessä on mukava mennä heiluttelemaan helmoja museolle. Pyhä – Luosto tarjoaa omaa ohjelmaansa Pyhä – Unpluggedin ja Luosto-Classicin muodossa. Siitä sujahdetaan syyskuulle Ruska-Swingin pariin. Syksyn aikana on tarjolla monenlaista kulttuuritarjontaa konserteista teatteriin.

Hyvällä syyllä voidaan todeta Kemijärven olevan tapahtumien kaupunki, joka tarjoaa asukkailleen ja matkailijalle erilaisia elämyksiä ja aktiviteetteja.

tapahtuma 599x860.jpg

Takaisin