Konsertti Luuksinsaaressa - Harmonikkamusiikkia Kylli ja Art Kudu

Julkaistu 2018-07-31 10:21:48 EEST.

Kemijärven pursiseura järjestää uniikin kesäkonsertin Kemijärven paratiisissa Luuksinsaaressa lauantaina 4.8.

Luuksi.jpg

Vuosikymmeniä uiton tukikohtana toiminut Luuksinsaari ja sen rakennukset kunnostettiin nykyiselleen vuonna 1992.

Kemijärven pursiseura järjestää uniikin kesäkonsertin Kemijärven paratiisissa Luuksinsaaressa lauantaina 4.8. Tapahtumaan järjestetään venekuljetus kaupungin satamasta klo 16.30. Venekuljetukseen mahtuu yhteensä 10 henkilöä. Luuksinsaarelle voit saapua myös omalla veneellä. Konsertissa soittaa Virosta kotoisin oleva Kylli Kudu (harmonikka) sekä hänen poikansa Artti Kudu (viulu), joten konsertissa nähdään tänä kesänä kansainvälistä osaamista. Konsertti alkaa kello 18.00. Lipun hinta on 25 € henkilöltä ja se sisältää kuljetuksen Luuksille ja takaisin sekä pullakahvit Luuksilla. 

Vuosina 1994-2000 Kylli on opiskellut Sibelius Akatemiassa Professori Matti Rantasen harmonikkaluokalla, josta hän on valmistunut musiikkimaisteriksi. Sen jälkeen Kylli on osallistunut kansainvälisille mestarikursseille ja sijoittununut harmonikkakilpailuissa hyvin. Opetustehtävissä hän on toiminut mm. Tarton H Eller musiikkikoulussa, Tarton I Musiikkiopistossa sekä Eestin Musiikki- ja Teatteriakatemiassa. Vuonna 2017 hän muutti perheineen Lappiin ja toimii nykyisin Koillis-Lapin musiikkiopistossa harmonikkasoiton opettajana sekä aktiivisena konsertti- ja kamarimuusikkona.

Artti Kudu aloitti viulunsoiton jo 5-vuotiaana ja hänen tavoitteenansa onkin tulla ammativiulistiksi. Hän on suorittanut Lapin musiikkiopistossa viulunsoiton 2-tason tutkinnon erinomaisella arvosanalla sekä osallistunut kansainvälisille mestarikursseille ja kilpailuun Italian Veronassa. Kilpailussa hänet palkittiin diplomilla.

 

(Koti-Lappi torstaina 26. heinäkuuta 2018)

 

 

Takaisin