Minun vuoteni Kemijärven Onnen lähettiläänä

Julkaistu 2018-05-29 15:41:05 EEST.

Vuonna 2016 Kemijärvi sai uuden brändin ja sen myötä myös nimettiin ensimmäiset Onnen lähettiläät näyttämään esimerkkiä maailmalla kemijärveläisestä Onnentunteesta. Kemijärvellä kaupunkilaisten onnellisuus piilee puhtaassa ja tervehdyttävässä luonnossa sekä paikallisessa kiireettömässä elämäntavassa, joka keskittyy oleellisimpaan – elämänlaatuun.

F94I8701.jpg

Kemijärven kaupunki on valinnut Onnen lähettiläiksi kuluneina vuosina Timo Tuomisen, Jukka Kaukon, Toni Yli-Suvannon sekä Tiina Nyyssösen. Jukka Kauko on konsulttiyritys Kaukoviisaan omistaja ja toimitusjohtaja. Kauko on tällä hetkelläkin esittelemässä aluettamme Kiinassa.

Toni Yli-Suvanto on kemijärveläislähtöinen kansainvälisesti menestynyt arkkitehti. Yli-Suvanto toteutti Kemijärvelle suunnitteilla olevan massiivipuuhotellin arkkitehtisuunnittelun sekä kuva- ja piirrosmateriaalin. Lisäksi hän on esitellyt hotellihanketta eri puolella Suomea.

Haastattelimme Onnen lähettiläitä Tiina Nyyssöstä ja Timo Tuomista uusien Onnen lähettiläiden valinnan lähestyessä. Tiina Nyyssönen on kemijärveläislähtöinen muusikko, joka on kemijärveläisistä koostuvan VISIO-bändin solisti. Koko kansalle Nyyssönen tuli tutuksi hänen kilpaillessaan The Voice of Finland -laulukilpailussa viime vuonna. Timo Tuominen on puolestaan tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran yrittäjänä. Ensimmäisen kosketuksensa Tuominen sai Onnellisten rannoille 1970-luvulla, jolloin hän oli kisaajana Tunturirallissa. Pyysimme heitä kertomaan vuodestaan Onnen lähettiläänä sekä siitä, mitä kemijärveläinen Onnentunne heille merkitsee.

"Olen erittäin kotiseuturakas ihminen. Se, että on saanut kasvaa näissä olosuhteissa, näkyy väistämättä puheissani, olemuksessani ja elämänasenteessani. Kemijärveläisyys on etu, jolla voin erottua esimerkiksi musiikkialalla", kertoo nykyisin Helsingissä opiskeleva Tiina Nyyssönen.

32970276_10212282634721577_2668291000060870656_n.jpg

Kuvassa Onnen lähettiläs Tiina Nyyssönen, kaupunginvaltuutettu Lea Koskela ja kulttuuriohjaaja Anna Kekki.

Nyyssösellä vuosi on kulunut Helsingissä opiskelujen ja uuden musiikin tekemisen parissa. ”Vuoteen Onnen lähettiläänä on mahtunut upeita keikkoja, hienoja hetkiä ja uusia ihmissuhteita”, kertoo Tiina Nyyssönen. Koti-ikävä Kemijärvelle on suuri. ”Tulen viettämään tulevan kesäni jälleen Kemijärvellä ja en malta odottaa, että pääsen kokemaan jälleen kemijärveläistä Onnentunnetta aimon annoksen”, Nyyssönen jatkaa. Tiina Nyyssönen nähdään tänä vuonna esiintymässä Kemijärven Onnen Päivä -tapahtumassa 30.6.2018, jossa myös uudet Onnen lähettiläät julkistetaan ja palkitaan. 

Miten Onnen lähettiläät ovat onnistuneet missiossaan näyttää maailmalla esimerkkiä kemijärveläisestä Onnentunteesta?

”Onnen lähettiläs -tittelin myötä olen välittänyt ylpeänä kemijärveläistä Onnentunnetta eteenpäin. Olen tuonut Kemijärveä ja sen Onnentunnetta positiivisesti esille erilaisissa keskusteluissa ja sosiaalisen median kanavissani”, kertoo Tiina Nyyssönen. Nyyssösellä on Instagram-profiilissa lähes 1000 seuraajaa ja hän kertookin sen olevan erinomainen kanava Onnentunteen välittämiseen.

Innokkaana ralliharrastajana tunnettu Tuominen taas kertoo vieneensä kemijärveläistä Onnentunnetta Historic Rallien mukana maailmalle, muun muassa Espanjaan, Unkariin, Italiaan ja Saksaan. Timo Tuominen toimii myös Kemijärven yrittäjien puheenjohtajana. ”Kemijärven yrittäjien puheenjohtajan luottamustoimen ohessa tiedon vienti Kemijärvestä muille Suomen yrittäjille on helpottunut suurten hankkeiden, kuten biojalostamon myötä. Monesti minulta tullaan kysymäänkin siitä kemijärveläisestä Onnentunteesta”, kertoo Tuominen.

Kemijärvellä onnellisuus syntyy tunnetusti itsestään. Mutta mitä se kemijärveläinen Onnentunne sitten tarkoittaa? 

”Kemijärveläinen Onnentunne tarkoittaa minulle henkeäsalpaavia maisemia, talvisia kelkkailureissuja tykkylumen valkaisemassa vaaramaisemassa. Se tarkoittaa valoisia kesäöitä tyvenen järven rannalla, kun kaikkialla on hiljaista. Veneilyreissuja auringon porottaessa korkealta Ämmänvaaraan, Luuksinsalmeen ja kultaisten hiekkarantojen ohitse. Tuttuja kasvoja kaupungin kaduilla ja unohtumattomia hetkiä läheisten ihmisten seurassa”. Tätä tarkoittaa kemijärveläinen Onnentunne Tiina Nyyssöselle. Timo Tuominen kiteyttää sen puolestaan seuraavasti ”kemijärveläinen Onnentunne tarkoittaa minulle puhdasta luontoa sekä mahdollisuuksia yrittäjille Kemijärven kaupungin hyvän pohjatyön ansiosta”.

Maisemakuvia 96.jpg

Toivotamme Tiinalle ja Timolle ihanaa kesää ja menestystä kemijärveläisen Onnentunteen välittämisessä maailmalla!

Takaisin