Suomu sai suurpujottelurinteen laskettelukausi alkaa lauantaina

Julkaistu 2016-11-11 10:43:31 EET.

Lapin Kansan uutisissa haastateltiin Kari Tirkkosta Suomutunturin tulevasta kaudesta ja uudistuksista.

Suomu_talvikausi.JPG

Lapin Kansa: Toimittaja, Terttu Pohtila 10.11.2016

"Suomutunturilla on tehty syksyn aikana hartiavoimin uudistuksia, ja ensimmäiseen rinteeseen pääsee laskettelemaan huomenna. Viralliset avajaisjuhlat ovat itsenäisyyspäivän tienoilla.

Uudistuksista suurin on suurpujottelurinteen rakentaminen Martin rinteeseen.

Torstaina paikalla käyneet Kansainvälisen hiihtoliiton eli FIS:n arvioijat totesivat rinteen erinomaiseksi. Siinä on korkeuseroa 255 metriä eli yli FIS:n aikuisten kisarinteen rajan. Aiemmin vastaavia rinteitä on ollut kolmessa hiihtokeskuksessa. Suomun rinne on nyt maan eteläisin.

– Martin rinne palvelee nyt paremmin kaikkia laskettelijoita, sillä sitä on levennetty ja profiilia parannettu. Alaosa on muotoiltu kumpuilevaksi, kertoo rinnekeskuksen yrittäjä Kari Tirkkonen. Suomulla järjestetään talvella kahdet FIS-kisat, aikuisten kisat tammikuussa ja nuorten SM-kisat huhtikuussa. Kelkkailun Snow Cross -kisat pidetään tammikuun 7. ja 8. päivinä.

Pohjustustöillä on parannettu myös muiden rinteiden pohjia ja muotoilua, mikä hyödyttää sekä laskijoita että nopeuttaa lumettamista."

 

"Toinen suuri uudistus on lumetusjärjestelmän laajentaminen.

– Lisäsimme toisen pumppulinjan ja uusimme lumitykit. Nyt voimme lumettaa kahta rinnealuetta kerrallaan, mikä mahdollistaa nopeamman avaamisen, Tirkkonen kertoo.

Keskuksessa on uusittu myös kaikki vuokrattavat lasketteluvälineet.

Lisäksi Suomulla parannetaan kulkuyhteyksiä. Suomu järjestää yhteistyössä Kuusamon ja Rukan kanssa suoran hiihtobussiyhteyden Rovaniemen lentokentältä ja juna-asemalta ja takaisin neljä kertaa viikossa. Suomu ja Kemijärven kaupunki suunnittelevat kutsutaksiliikenteen käynnistämistä Joutsijärveltä sinne kulkevilta busseilta Suomulle itsenäisyyspäivästä alkaen."

 

"Suomulle tulee tänäkin vuonna kotimaisten matkailijoiden lisäksi ryhmiä Kiinasta. Tirkkosen mukaan innostus pohjoiseen ja talveen on kasvanut siellä entisestään Pekingin saatua vuoden 2022 talviolympialaiset.

– Suomulle on tulossa talven aikana myös suomalaisia yritysryhmiä, Tirkkonen kertoo.

Lisäksi hiihtokeskus hakee asiakkaita alppilajien treenaajista.

Tirkkosen mukaan keskuksen vireytyminen näkyy lähiseudun mökkialueilla. Useat mökinomistajat remontoivat kiinteistöjään, kun tunturissa on taas elämää.

Suomun rinne- ja hotelliyhtiö on kokenut kovia kuluneen vuoden aikana. Tulipalo tuhosi osan hotellista vuosi sitten lokakuussa, ja kiista korvauksista on edelleen kesken OP Vakuutus Oy:n kanssa, joten uudisrakentamista ei voitu aloittaa tänä vuonna.

Ravintola toimii tänä talvena kokonaan hotellin tiloissa. Viimetalvista telttaravintolaa ei tule. Konttiratkaisuihin joudutaan kuitenkin turvautumaan vessojen ja kylmätilojen kanssa.

– Tilanne on ollut poikkeava, joten emme odota tästä vielä parasta vuotta, Tirkkonen sanoo.

– Menemme luovimalla eteenpäin hankalistakin kohdista. Talvi näyttää hyvältä, hän toteaa."

Lähde: Lapin Kansa nettilehti 10.11.2016

http://www.lapinkansa.fi/lappi/suomu-sai-suurpujottelurinteen-laskettelukausi-alkaa-lauantaina/

 

Takaisin