SUOMUTUNTURILLA KANSAINVÄLISET ALPPIHIIHDON FIS-KILPAILUT

Julkaistu 2017-01-19 13:18:16 EET.

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 19.1.2017

Tammikuun 21. -24.1 Suomutunturilla järjestetään kansainvälinen alppihiihdon FIS-kilpailu suurpujottelussa ensimmäistä kertaa Suomun historiassa. 

Tammikuun 21. ja 22. päivä naiset ja miehet kilpailevat pujottelussa ja 23. ja 24. päivä on suurpujottelun vuoro. Kilpailuun on torstaihin 19.01.2017 mennessä ilmoittautunut 103 laskijaa kuudesta eri maasta. Laskijoita mukaan on ilmoittautunut Suomen lisäksi Virosta, Latviasta, Venäjästä, Ruotsista sekä Puolasta. Ilmoittautuneiden määrää voidaan pitää erinomaisena Suomutunturin ollessa uusi isäntä alppihiihdon FIS-kisoissa.

Osallistujista kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan mielenkiintoiseen henkilöön. Naisten sarjan mielenkiintoisin nimi on Suomutunturin sponsoroima Rovaniemeläinen Hilla Hannola. Nuorten maajoukkueen laskija on hallitseva alppiyhdistetyn suomenmestari. Häntä kirittää useita laskijoita Venäjän nuorten maajoukkueesta. Miehissä huomiota kannattaa kiinnittää ensimmäistä kertaa miesten sarjassa kilpaileviin Rovaniemeläisiin Turo Torviseen sekä Elian Lehtoon. Kumpikin laskija kuuluu ehdottomiin tulevaisuuden lupauksiin. 

Suurin osa kilpailuista järjestetään legendaarisessa ja tälle kaudelle uusitussa Martti-rinteessä. Kesän ja syksyn aikana Martti-rinnettä päivitettiin kansainvälisiin FIS-standardeihin soveltuvaksi ja hyväksyntä sille saatiin marraskuussa. Rinnettä levennettiin 40 - 60 metriseksi ja sen alaosa sai kumpulevan, vauhdikkaan muodon aina maaliviivalle asti. Korkeuseroa Marttirinteestä löytyy nyt 255 metriä. 

Kilpailun järjestää Kuopio Ski Club yhdessä Suomutunturin kanssa tälle vuodelle solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Lisätietoja kilpailuista antaa Mika Saarinen, puh. +358 400 566500, email. mika.saarinen@kuopioskiclub.com ja Suomutunturi.

Lehdistötiedote_FIS_kilpailut.jpg

Suomutunturi sijaitsee lumivarmassa Koillis-Lapissa, vain 45 min Rukalta ja 35 min Kemijärveltä. Ajomatka Kuusamon lentokentältä 60 min. ja Rovaniemen lentokentältä 90 min.

Takaisin