Suzi Quatro Kemijärven Yöttömät Yöt 2017 festivaaleilla

Julkaistu 2017-07-04 08:56:06 EEST.

Yöttömien Öitten menestynein kansainvälinen tähti on 1970-luvulla uransa aloittanut laulaja-basisti Suzi Quatro, joka muistetaan muun muassa sellaisista hiteistä kuin ”Can The Can”, ”48 Crash” ja ”Devil Gate Drive” sekä ”Stumblin’ In” yhdessä Smokie-laulaja Chris Normanin kanssa.

Ikinuori 67-vuotias rokkidaami Suzi Quatro esiintyi 10. kesäkuuta monituhatpäiselle yleisölle Haminan Yöt kaupunkifestivaaleilla hurmaten yleisön lisäksi myös tapahtumassa itsekin nähdyn rokkivaari Remu Aaltosen. - ”Kyllä oli ’vanha’ friidu kovassa vedossa. Ääni mahtavassa kondiksessa, bändi huippuiskussa, soitto soi ja leidin peppu heilui kuin nuorella kimmalla. Hittiä hitin perään! Ja näyttikin tosi sexyltä mustissa, kireissä nahkakledjuissaan. Vanhassa vara parempi vai miten sitä nyt sanotaan…

Kymen Sanomien tekemässä ennakkohaastattelussa Suzi Quatrolta kysyttiin muun muassa millaista show’ta hän Suomessa odottaa. - ”Kuten aina, toivon, että konsertissa on paljon ihmisiä. Olen viihdyttäjä ja haluan, että ihmisillä on hauskaa. Tavoitteeni on, että jokainen katsoja poistuu konsertistani hymy kasvoillaan. Suomessa olen vieraillut useita kertoja. Olen ollut musiikkibisneksessä 53 vuotta, joten olen ollut monessa paikassa moneen kertaan.”

Toimittaja Outi Palmun tekemässä haastattelussa Suzi kertoi myös millaista oli olla ensimmäinen naispuolinen basisti, josta tuli rocktähti. Ja siitä, mikä merkitys hänen menestyksellään oli muille naisrokkareille. - ”1970-luvulla meno oli hullua. Olin outolintu muiden joukossa. Miehet käyttivät meikkiä, minä en. - Minä annoin naisille luvan tulla rockmuusikoiksi. Avasin heille oven. Olen hyvin ylpeä tästä. Uskon, että juuri minusta tuli uranuurtaja, koska en ole koskaan ollut sukupuolisidonnainen. Olen basisti, en naisbasisti.”

Suzi Quatron levyjä on myyty yli 55 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Miltä tämä saavutus tuntuu? – ”Se on palkinto kaikesta siitä kovasta työstä, jota olen tehnyt urani eteen. Nykyisinhän levyjä ei enää osteta, koska musiikki on siirtynyt internetiin. Toisaalta netti on tuonut uudenlaista näkyvyyttä. Esimerkiksi keikoillani näen kokonaisia perheitä, pieniä lapsia vanhempiensa ja isovanhempiensa kanssa.”

Suzi Quatro sai taiteiden kunniatohtorin arvonimen Cambridgen Anglia Ruskin yliopistossa vuonna 2016.

 

SUZI QUATRO (005) - stagella.jpg 

Takaisin