Yötön yö taipuu sadonkorjuulle - Marjastuskausi menossa!

Julkaistu 2016-07-28 14:22:23 EEST.

Kesän helteet ovat hellineet pohjoista pallonpuoliskoa. Marjasadot ovat kypsyneet rivakkaa tahtia. Luonto sanelee vuoden työt Lapissa.

Vanhan lappalaisen uskomuksen mukaan horsman kukinta aloittaa sadonkorjuun vuodenajan Lapissa. Heinä-elokuun aikana yötön yö hiipuu ja illat pimenevät. Luonto alkaa tuottamaan antimiaan. Marjat kypsyvät ja ihmiset Kemijärvellä lähtevät hillasoille ja kangasmetsiin.

Heinäkuun helteiden johdosta hillat kypsyivät hyvin. Kemijärvellä pahin "hilla hulluus" on mennyt ohi ja ahkerimmat poimijat ovat saaneet pakastimen täyteen. Vielä ehdit käydät korpihilloja hakemassa jos olet nopea. Kohta siirrymme jo mustikka sadon poimintaan. Ensimmäisiä mustikoita kerättiin jo viimeviikolla Suomutunturin päältä.

 

Kemijärvellä heinä- ja elokuun ajan saadaan nauttia kalastuskilpailuista vaikka, haukiviikkoa ei tänä vuonna järjestetä. Ensimmäinen kilpailu on tulevana viikonloppuna Räisälässä aivan Suomutunturin kupeessa upealla Kemijärvellä. Suomun mestaruus uistelu 2016 starttaa Lossinrannasta klo 11-16 Räilälän kyläyhdistys ry:n voimin. Kilpailukalana tietysti hauki. Lossinrannassa on myös muuta ohjelmaa tarjolla vaikkei kisaan osallistuisikaan voit ottaa osaa rantakahvilan arpajaisiin ja nauttia kesäpäivästä. Rannassa järjestetään myös rantaonginta kilpailut jossa lapsille on oma sarja.

Elokuun alussa järjestetään Kemijärvellä kahdet Lappi-cup osakilpailut. Ensimmäinen kilpailu on Lehtolan uistelu 4.8.2016 klo 10 lähtö Lehtolan, Kalasatamasta. Tässä kilpailussa Kemijärvestä kalastetaan kuhia, haukia ja taimenia. Suurin hauki palkitaan vaikkei palkintopallille asti yltäisikään. Heti perään järjestetään Toinen osakilpailu Luusuan uistelu 7.8.2016 klo 10 alkaen Matkatupa Campingiltä. Molemmissa osakilpailussa tänä kesänä mukana myös mökkisarja.

Kuvat: Suomutunturin huipulta

suomu.jpg

Suomu2.jpg

Takaisin