YUKIGASSEN 2016 LUMISODAN EM-KISAT KEMIJÄRVELLÄ

Julkaistu 2016-04-01 10:51:14 EEST.

Viikonloppuna kisaillaan! Yukigassen lumisota kilpailut alkavat Kemijärven keskustassa - K-Supermarket Kauppapaikka piha-alueella lauantaina 2.4.2016 klo 10.15

Kemijärvellä kelit ovat parhaimmillaan ja lumitilanne on kohdallaan. On se aika vuodesta kun Lumisodan EM-kisat käynnistyvät Kemijärven keskustassa.

YUKIGASSEN lumisotakilpailut ovat vuosittain Kemijärvellä järjestettävä tapahtuma. Laji on kehitetty Sobetsussa Japanissa, mistä se on levinnyt ystävyyskuntatoiminnan kautta ensimmäisenä Euroopassa Suomeen Kemijärvelle vuonna 1995. Siitä lähtien on vuosittain vietetty kevään hauskinta lumiriehaa.

Kisaan on osallistunut vuosittain noin 15 - 30 joukkuetta, joista kaukaisimmat Norjasta, Venäjältä ja jopa Japanista. Voittajajoukkue voittaa lumisodan Euroopan mestaruuden. Yukigassenin MM - kisat järjestetään vuosittain Japanin Sobetsussa.

Lumisota kilpailut starttaavat lauantaina Kemijärven keskustassa. Kilpailuhenkeä nostatetaan marssimalla ympäri kaupunkia. Yukigassen kulkue marssii musiikin täyttämälle Taivaan tulien torille jossa, joukkueet esitellään sekä pidetään kannustuspuheet. Voit siis aamulla bongata värikkäissä kisa-asuissa kulkevia ihmisiä Kaupungilla.

Esittelyjen jälkeen joukkueet siirtyvät kisa-alueelle, jossa tehdään erityisellä lumipallokoneella 240 lumipalloa jokaiseen otteluun. Joukkueiden on ehdittävä tehdä omat pallonsa jokaiseen otteluun 15minuutissa. Eli nopeus ja vikkelyys ratkaisevat tässä lajissa niin kentällä kuin varikolla.

Kilpailut jatkuvat koko viikonlopun sunnuntain finaaleihin asti, jossa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Palkintojen jako suoritetaan Taivaantulien aukiolla jossa palkinnot jaetaan joukkueille parhaan suoriutumisen, reilun pelin ja parhaan peliasun mukaan.

Tule sinäkin nostattamaan pelihenkeä!

Lisää Yukigassenista löydät:

http://www.visitkemijarvi.fi/fi/kemijarvi/tapahtumat/

www.yukigassen.fi/

facebook: Yukigassen Finland

kulkuekuva.jpg

Takaisin