HELMIKONSERTTI Laura Mikkola, piano ja Fredrika Mikkola,viulu

Helmikuu 16. klo 18:00 - klo 20:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

HELMIKONSERTTI HELMIKUUSSA
Laura Mikkola, piano ja Fredrika Mikkola, viulu
Su 16.2.2020 klo 18.00
Kulttuurikeskuksen salissa

Pianisti Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Curtis-instituutissa Philadelphiassa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Kahteenkymmenenteen ikävuoteensa mennessä hän oli voittanut jo useita pianokilpailuja, mm. Maurice Ravel -pianokilpailun Ranskassa 1988, Maj Lind -pianokilpailun Suomessa 1992 ja Unisa Transnet -pianokilpailun Etelä-Afrikassa 1994. Vuonna 1995 Mikkola sai toisen palkinnon ja yleisöpalkinnon arvostetussa Queen Elisabeth -pianokilpailussa samoin kuin nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon.

Kilpailuvoitoistaan lähtien Mikkola on saanut työskennellä tunnetuimpien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa. Hänen ohjelmistonsa käsittää kamarimusiikin lisäksi kaikkiaan 62 pianokonserttoa. Hänet tunnetaan myös ’Rautavaara-pianistina’, joka on levyttänyt kaikki Einojuhani Rautavaaran teokset soolopianolle. Rautavaara omistikin Iitin ensimmäisille musiikkijuhlille säveltämänsä teoksen Passionale hänelle. Mikkola on levyttänyt myös mm. Rahmaninovin pianoteoksia sekä Philippe Entremontin kanssa Ravelin musiikkia. Kesällä 2009 Iitin musiikkijuhlilla äänitetty Mozartin konsertto kahdelle pianolle Es-duuri KV 365, jonka Mikkola esitti yhdessä Entremontin ja Iitti Festival Orchestran kanssa, ilmestyi 2010. Uusimmalla, alkukesästä 2017 ilmestyvällä levyllä kuullaan Einar Englundin koko pianotuotanto.

Laura Mikkola on toiminut Iitin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana festivaalin perustamisesta lähtien. Laura Mikkolan tytär Fredrika on nuoresta iästään huolimatta jo taitava viulisti ja esiintyy myös illan konsertissa.

Konsertissa kuullaan mm. Beethovenin Pianosonaatti "Les Adieux", Sibeliuksen pianomusiikkia, Sarasaten mustalaislauluja, Chailloun pianosävellyksiä sekä Kabalevskyn Viulukonsertto, Bacrin Meditation ja Vitalin Chaconne.

Liput: 15/12/8 € Konsertissa on väliaika.                                                                                                         Kemijärven Musiikkiyhdistys ry

« Takaisin etusivulle